18.12.08

Hujan Bunga di RANtAi


ana raffali, originally uploaded by afiqR.

Afiq ambil gambar ini masa kat RANtAi Art Event. (terima kasih Afiq) Saya dan the Marhaens telah sampaikan 7 buah lagu. Antara semua lagu tu, yang paling saya suka ialah Hujan Bunga di Kuala Lumpur.

Dahlah, sebelum giliran kami, hujan turun dengan lebat. Macam tak mau reda langsung. Rasa bersalah pulak tulis lagu dengan lirik "hujan ini tak akan reda". Sebab betul-betul rasa macam hujan tak nak reda. Kesian semua orang berlari-lari cari tempat berteduh. Kalau orang suka main hujan takpelah jugak. Ada ke orang nak main hujan ribut petir atau banjir kilat? Mungkin kalau orang tu daripada spesis katak.

17 ulasan:

  1. Wah, betul-betul hujan :) BTW nice pic!
    Cepat2 release EP.

    BalasPadam
  2. argh..
    asal la uox xjd panggil ana...
    memang menjadi limitasi betul a...
    hehehehe

    BalasPadam
  3. waktu saya tiba performance ana n marhaens sudah mau abes. haih.

    BalasPadam
  4. hujan sebelum dgn hujan selepas persembahan tu lain2 makna...

    BalasPadam
  5. hi hariry,
    Insya-Allah tahun depan adalah tu. ;)

    hi ajim,
    saya pun tak tau.

    hi siti,
    hehe.. lain kali ye..

    hi husni,
    apa maknanya? kalau hujan ketika persembahan?

    BalasPadam
  6. First time tengok cik ana time malam mesra MACP 2008...memang masyuk!

    BalasPadam
  7. Tak sabar tunggu tahun depan.
    By the way Ana, kalau hujan bunga - semua orang pasti riang bermandi keharuman. Termasuklah katak. Hehe.

    BalasPadam
  8. ms tgk cik ana
    perform kt rntai..
    tbe2 mcm pnah tgk je
    muke cik ana..
    cik ana jd backing vocal
    ms seven collar sonic cinematique kn??
    klu x salah la..
    n klu da release ep btau eh

    BalasPadam
  9. Hey Cik Ana..
    Terasa pelik baca blog in Malay ko..sebab aku dah biasa ngan ko punyer English..hahaha
    But this is a best way to tackle non urban fans right?
    Anyway..update lah sikit youtube ko..hahaha..banyak fans tengah tunggu video latest kat oneworld..especially aku.
    Take Care..

    BalasPadam
  10. Melayu rupenyer! Bagus la. Sertai komuniti bahasa melayu anda. Takkan Melayu hilang di dunia....

    BalasPadam
  11. lah..anna..

    about the letter a pegi mana? aku tukar link dtg sini lah ya.

    BalasPadam
  12. suka nengok performance ada.. first time layan kat YOUTH09.... semoga berjaya... good luck

    BalasPadam
  13. saya berada di youth festival 09' melihat anda beraksi..
    tapi tidak berkesempatan untuk mengur anda!!
    hehehe

    BalasPadam
  14. ana raffali!
    i find u here..
    seriusly..
    i dengar lagu u
    masa kat shah alam
    vc cup..
    very uniq!

    BalasPadam